Zapraszamy do spędzenia Sylwestra 2017 w Klubie Muzycznym „Montownia” Starej Kopalni.
MENU:
- kolacja: bulion z kołdunami, rolada schabowa podana na warzywach blanszowanych z kluseczkami śląskimi z dodatkiem sosu pieprzowo-śmietanowego.
- przekąski zimne: szlachetna patera mięs pieczonych, delikatnych roladek i wędzonych przysmaków z własnej wędzarni, galantyna w galarecie, śledzik pod pierzynką, galaretki drobiowo-wieprzowe, carpacio z polędwicy wołowej, tatar, pieczeń z jajkiem, roladki łososiowe z dodatkiem paluszków krabowych i sushi nori, sałatka z grillowanym kurczakiem, mozzarellą i orzechami,
- dania ciepłe podane do stołów: uczta pieczonych pierożków w cieście (z farszem z kaczki, z diabelskim kurczakiem i szpinakiem), barszczyk czerwony, udziec pieczony okraszony sosem chrzanowym, kacze udo z karmelizowanym jabłkiem, kopytka smażone na masełku,
- stół boczny z przekąskami na ciepło: grillowane mięsiwa i warzywa, pstrąg pieczony z cukinią, łosoś w sosie śmietanowym, goloneczka na kapuście, pieczone pyry, ryż kolorowy,
- bufet na słodko: sernik babuni, szarlotka, owoce,
- napoje zimne i gorące: 0,7l wódki czystej na parę, lampka szampana do toastu, woda, soki, coca-cola – bez ograniczeń, kawa, herbata.